Кандидатът за президент Боян Станков, самонарекъл се Расате, излиза от ареста

...
Кандидатът за президент Боян Станков, самонарекъл се Расате, излиза от ареста
Коментари Харесай

Съдът пусна Боян Расате под гаранция от 1000 лв.

Кандидатът за президент Боян Станков, самонарекъл се Расате, излиза от ареста против парична гаранция от 1000 лева Това реши Софийският градски съд, който не почете настояването на прокуратурата за непрекъснато задържане под стража, заяви Нова тв. Расате е упрекнат за непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред, изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, както и за причиняване на лека телесна щета по хулигански подбуди.

Расате беше притеглен към наказателна отговорност след нахлуването му заради нападението над офис на ЛГБТ организация в София. Първоначално претендентът за президент не бе открит на непрекъснат и сегашен адрес, както и на други известни по досъдебното произвеждане адреси, с цел да му бъде му бъде връчено разпореждане за привличането му в качеството на обвинен. Това наложи задържането му след телевизионното изявление в Българска национална телевизия.

Съдът одобри, че от свидетелските показания и от снимковия материал може да се одобри, че точно Боян Расате е причинител на закононарушението, само че той е оправдан по право, има непрекъснат адрес и няма заплаха да се укрие или на извърши пристъпление. Съдът намира, че от събитията, при които е осъществено закононарушението, не може да се направи извод, действието да се отличава с изключителна смелост и в тази ситуация се касае за нормално безчинство. Съдебният състав стимулира още решението си с това, че задържането под стража би осуетило пълноценното осъществяване на предизборната акция на Расате, което пък би нарушило публичния интерес и опцията за осведомен избор на българските жители въз основата на предизборната акция. 

Расате разяснява обвиняването към него сбито. „ Не се признавам за отговорен. Системата е скапана. Долу демокрацията ”, сподели той на влизане в правосъдната зала.

" Сега " напомня, че вандалският акт против ЛГБТ общността у нас беше наказан от 11 посолства. ЛГБТИ правата са съществени човешки права и ние призоваваме всички българи да отхвърлят насилието и нетолерантността, които нямат място в нито едно демократично общество ", се казва в позицията на задачите на Съединени американски щати, Австралия, Белгия, Дания, Испания, Канада, Нидерландия, Обединеното кралство, Португалия, Република Ирландия и Франция.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР